Eşti aici

PLDM: Limba română și în Constituție

Liberal-democrații au lansat oficial inițiativa de modificare a articolului privind redenumirea limbii, în română. Deputații PLDM au expediat azi Curții Constituționale pentru avizare inițiativa privind modificarea Articolului 13 din Constituție în ceea ce privește limba română. Asta după ce PLDM a reușit să strângă semnăturile necesare.

Inițiativa a fost semnată de 34 de deputați.

„Ne bucură faptul că astăzi am reușit să colectăm numărul necesar de semnături, pentru ca proiectul să fie expediat la Curtea Constituțională. Astăzi fracțiunea PLDM va expedia la Curtea Constituțională proiectul pentru avizare și sperăm ca în timpul apropiat vom purcede cu ajutorul tuturor deputaților la modificarea acestui articol din Constituție”, a declarat Tudor Deliu, președintele fracțiunii parlamentare PLDM.

Printre cei care au semnat inițiativa PLDM nu se regăsesc deputații democrați, cei socialiști și comuniști.

Amintim că în decembrie 2013, Curtea Constituţională a decis că textul din declarația de independență prevalează textului din Constituție. Astfel, limba română este limba de stat a R. Moldova, deoarece acesta este termenul precizat în Declarația de Independență a țării. Acum, liberal-democrații vor ca acest lucru să fie stipulat și în Constituție.