Eşti aici

Polița de asigurare pe suport de hârtie, eliminată

Persoanele asigurate nu vor mai fi obligate să prezinte polița pe suport de hârtie pentru a beneficia de servicii medicale sau de medicamente gratuite. O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Guvern.
Astfel, ținerea evidenței persoanelor asigurate de stat se va face, în continuare, prin intermediul unor baze de date, unde vor fi colectate informațiile necesare de la angajatori şi instituţiile abilitate, fiind urmărită facilitarea procesului de încadrare a populaţiei în sistemul asigurării obligatorii de asistenţă medicală.
Același lucru este valabil și pentru persoanele care sunt asigurate de stat, pensionarii sau persoanele cu dizabilități. În același timp, cetățenii care, timp de un an, nu au adus contribuții salariale riscă să-și piardă statutul de persoană asigurată.
Proiectul va garanta finalitatea procesului de raportare efectuat de către agenții economici și instituțiile abilitate, fără necesitatea deplasării la Agenția teritorială a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.