Eşti aici

Politica tractoarelor în an electoral

Tractoarele și autospecialele, donate de președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, aflat săptămâna trecută în vizită în Moldova, au fost oferite doar localităților cu primari socialiști. Asta deși șeful statului Igor Dodon a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla.
Astfel, președintele le-a înmânat personal cheile de la tractoare, în an electoral, primarilor socialiști din satele Pocrovca, raionul Dondușeni, Văratic, raionul Râșcani și din orășelul Vadul lui Vodă. Chiar dacă în ultimul caz pare să se fi făcut o mică excepție, primarul din suburbia Chișinăului fiind un reprezentant al PCRM, potrivit ziarulnational.md, acesta ar fi deja mai aproape de fracțiunea susținută de Igor Dodon.
Ce ține de al patrulea tractor, acesta va ajunge în UTA Găgăuzia, zonă în care președintele să bucură de o apreciere mare.
Menționăm că, cele două autospecialele, donate de Alexandr Lukașenko, au ajuns în orașele Briceni și Ocnița, conduse tot de primari socialiști, Vitali Gorodinschi și Ion Ciumac.