Eşti aici

Portugalia și Franța s-au calificat direct

Marți seară au avut loc ultimele meciuri din Preliminariile pentru Campionatul Mondial din Rusia și astfel am aflat toate formațiile europene care vor merge direct la competiția de anul viitor, dar și cele 8 echipe calificate la baraj.

Ultimile două selecționate ce au terminat calificările pe primele poziții ale grupelor lor au fost Portugalia și Franța. Prima a reușit acest lucru, grație succesului cu 2-0 contra Elveției. Pentru acest success, Campioana Europei en-titre a fost ajutată de un autogol a lui Djourou, precum și de o reușită semnată de Silva. De partea cealaltă, reprezentativă „Cocoșului Galic” a dispus, scor 2-1 de Belarus. Griezmann și Giroud au punctat pentru învingători, în timp ce reușita învinșilor a fost înscrisă de Saroka.

Așadar, după zece etape, Franţa, Portugalia, Germania Serbia, Polonia, Anglia, Spania, Belgia și Islanda sunt echipele de pe „Bătrânul Continent” care s-au calificat direct la turneul final din 2018. Plus Rusia, care este gazda Mondialului. Totodată, primele reprezentative ale Croaţiei, Danemarcei, Elveţiei, Suediei, Italiei, Irlandei, Greciei şi Irlandei de Nord mai au încă o șansă de a merge mai departe, deoarece vor juca barajul de calificare.

Campionatul Mondial din vara anului viitor, care este a 21-a ediție a turneului internațional, se va disputa între 14 iunie și 15 iulie și va fi găzduit de 12 orașe din Rusia.