Eşti aici

Portugalia și Mexic, doar egal în Rusia

Aflate printre principalele pretendente la câștigarea ediției din acest an a Cupei Confederațiilor, primele reprezentative ale Portugaliei și Mexicului au remizat, scor 2-2, în ultimul meci al primei rundei din cadrul Grupei A.

Campioana Europei a pornit ca un motor diesel pe timp rece. Iar Pepe a marcat, după ce Ronaldo a trimis în bară. Bucuria lusintanilor a fost spulberată imediat de către asistenții video, care au sesizat un ofsaid. Diferența a făcut-o Quaresma, dar Chicharito a răspuns provocării, cu o lovitură de cap precisă. Echilibrul de la pauză s-a menținut și în partea secundă. De această dată mexicanii au dominat mai mult, au avut posesia, însă portughezii au reușit, din nou, să se desprindă, grație reușitei lui Cedric. Incredibil, însă rezultatul final a fost stabilit de către Moreno, după un corner executat în prelungirile partidei.

După prima etapă a Grupei A, Rusia este lider, cu trei puncte, Portugalia și Mexic au câte unul, iar Noua Zeelandă rămâne codașa clasamentului.

Și tot duminică seara au debutat și partidele din cadrul Grupei B, unde selecționata statului Chile a trecut cu 2-0 de Camerun. La fel ca și în meciul precedent, proba video a anulat încă un gol. De această dată victime au fost sud-americanii, care au punctat, prin Vidal. În ciuda acestuia ghinion, naționala antrenată de către Juan Antonio Pizzi și-a trecut în cont cele trei puncte, grație a două goluri, reușite pe final de meci, de către Vidal și Vargas.