Eşti aici

Premierul român a rămas fără susținere politică

Premierul român Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD, social-democraţii urmând să depună moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu.

Ambele decizii au fost luate în Comitetul Executiv Naţional al PSD, care s-a reunit la sediul central al partidului. Surse din PSD au precizat pentru News.ro că deciziile s-au luat cu unanimitate de voturi.

Moţiunea de cenzură ar putea fi depusă la începutul săptămânii viitoare, în condiţiile în care simpla excludere a lui Grindeanu din partid nu ar rezolva criza şi nu ar duce la pierderea funcţiei.

Amintim că demisiile tuturor miniştriilor Guvernului au ajuns la cabinetul premierului, urmând ca Sorin Grindeanu să ia act de aceste demisii. El are 15 zile la dispoziţie pentru a le semna şi a le trimite la Administraţia Prezidenţială, pentru ca apoi să fie publicate în Monitorul Oficial din România.

Premierul român Sorin Grindeanu a anunţat miercuri seara, la Palatul Victoria, că nu îşi va da demisia din funcţie, decât după ce şeful statului va numi un premier de la PSD.