Eşti aici

Prima întâlnire oficială dintre Trump și Putin

Pentru prima oară de la preluarea mandatului la Casa Albă, Donald Trump va avea o întâlnire oficială cu omologul său rus, Vladimir Putin. Anunţul a fost făcut, chiar de autoritățile de la Kremlin, la finalul discuțiilor pe care președintele rus le-a avut cu consilierul pe probleme de securitate al liderului american, John Bolton.
Întrevederea s-ar putea desfășura, după modelul celei din 12 iunie, când s-au întâlnit liderul american și cel nord-coreean, într-o a treia țară terță, convenită de administrațiile celor două părți.
Un astfel de summit ar putea irita aliații americani care doresc să-l izoleze pe Putin, cum ar fi, spre exemplu, Anglia. Există, de asemenea, îngrijorări printre criticii străini și cei interni care pun la îndoială angajamentul lui Trump față de NATO și de dorința sa de a reconstrui legăturile cu Moscova, chiar dacă Washingtonul menține sancțiunile asupra Kremlinului.
Relațiile ruso-americane au sunt tensionate de ani buni, ca urmare a dezacordurilor legate de Siria, acțiunile Rusiei în Ucraina și anexarea ei la Crimeea.