Eşti aici

Primarul capitalei a fost suspendat

Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcție. Judecătoria Buiucani a admis cererea procuroilor de a-l suspendat din funcție pe primarul general, până la decizia finală a instanței.

Potrivit procurorilor, suspendarea provizorie din funcție în cazul Primarului General se impune, deoarece acţiunile incriminate acestuia denotă utilizarea funcţiei în scopul comiterii faptelor prejudiciabile.

Întâmplător sau nu, azi se împlinesc doi ani de la intrarea oficială a lui Dorin Chirtoacă în exercitarea celui de-al treilea mandat.

Dorin Chirtoacă a fost reținut pe 25 mai în dosarul parcărilor cu plată. Peste două zile a fost plasat în arest la domiciliu, unde se află și în prezent. Edilul este învinuit de corupere pasivă, acceptarea și primirea, prin mijlocitor, a bunurilor ce nu i se cuvin pentru a îndeplini și a grăbi îndeplinirea unei acțiuni. De asemenea, primarul capitalei este învinuit că a comis și infracțiunea de trafic de influență.

Dorin Chirtoacă se declară nevinovat și spune că va face totul pentru a demonstra asta. Liderul PL, Mihai Ghimpu îl acuză pe liderul PD, Vladimir Plahotniuc că ar fi comandat dosarul lui Dorin Chirtoacă.