Eşti aici

Primarul de Băcioi cere azil politic

Primarul comunei Băcioi, Vitalie Șalari, face apel către organizațiile internaționale și solicită azil politic ambasadelor acreditate la Chișinău. Edilul susține că a ajuns în această situație după ce deputatul democrat Constantin Țuțu și consilieri locali din PDM și PSRM au început să facă presiuni asupra sa și a familiei sale.
Potrivit lui Șalari, totul a început ca urmare a descoperirii ilegalităților comise de fost conducere a localității, care sunt legate de atribuirea nelegală a zeci de terenuri, destinate de fapt tinerilor familii din Băcioi. Totodată, acesta a mai spus că miza PDM-ului este circumscripția uninominală care urmează să fie constituită la Băcioi.
Mai mult, Vitalie Șalari a mai spus că cele opt dosare penale care i-au fost fabricate sunt pentru a face presiuni asupra sa.
Drept replică, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, a declarat pentru deschide.md că primarul de Băcioi, care cere azil politic în UE, are tot dreptul la declarații politice, doar că acestea trebuie să fie „adevărate”. La rândul său, Constantin Țuțu a respins toate acuzațiile și a precizat că Vitalie Șalari încearcă să saboteze toate acțiunile pe care democratul le organizează în comuna Băcioi.