Eşti aici

PSRM cheamă blocul ACUM la negocieri

Partidul Socialiștilor este gata să pornească negocierile pentru formarea unei Alianțe parlamentare. Anunțul a fost făcut astăzi de către secretarul PSRM, Ion Cebanu, în cadrul unei ieșiri la presă, în care a menționat că primii invitați la masa de discuții sunt liderii Blocului ACUM.
AMB: 14.01-14.24 + 14.34-14.43 (Ion Cebanu, secretarul PSRM)
„În urma deciziei luate în cadrul ședinței Executivului politic al PSRM s-a hotărât că vom invita la discuții Blocul ACUM. Această decizie se bazează pe faptul că PSRM și ACUM reprezintă principalele forțe de opoziție de pe ambele eșichiere din țară. Noi am mai colaborat în trecut cu politicieni din partidele acestui Bloc. Împreună am organizat proteste împotriva guvernării. În această ordine de idei anunțăm că invităm liderii Blocului ACUM, marți, la ora 15:00, la sediul PSRM, pentru această discuție preliminară. ”
Totuși, Cebanu a ținut să menționeze că negocierile cu ACUM, în cazul în care vor avea loc, nu promit și formarea unei majorități parlamentare.
AMB: 13.27-13.48 (Ion Cebanu, secretarul PSRM)
„Nici o guvernare, care să fac ceva bun pentru oameni, nu se poate face fără PSRM, câștigătorul alegerilor și singurul partid care nu a participat la guvernările dezastruoase din ultimii ani. Orice combinație politică între ACUM și PDM nu este altceva decât o continuare a alianțelor dezastruoase, de tipul Alianțelor de Integrare Europeană, din 2009 și până în prezent.”
Menționăm că într-o reacție la acest subiect, oferită pentru deschide.md, vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, a anunțat că cel mai probabil, marți dimineața, liderii ACUM se vor întruni pentru a lua o decizie în acest sens, care ulterior va fi făcută publică.
Amintim că înaintea alegerilor parlamentare, candidații Blocului ACUM au semnat Angajamentul față de cetățeni, „Refuz de a intra în orice fel de alianțe cu grupările Plahotniuc, Dodon, Șor. ”. Și joia trecută, la emisiunea Puterea a Patra de la postul nostru de televiziune, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, reitareasă că Blocul ACUM nu va face alianță cu socialiștii în nici un caz, dar și că în general nu va lua loc la masa de negocieri cu cei din PSRM.