Eşti aici

PSRM, primul participant la Referendum

Partidul Socialiștilor a depus documentele de înregistrare în calitate de participant în campania electorală a Referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă din funcția de Primar general de Chișinău.

Deputatul în parlament din partea fracțiunii PSRM, Vasile Bolea, a prezentat documentele necesare la Consiliului electoral de circumscripție din Chișinău.

În cel mult trei zile, Partidul Socialiștilor trebuie să fie înregistrat ca participant la campanie. Din acel moment, PSRM poate începe oficial campania electorală, adică să facă agitație pentru revocarea lui Dorin Chirtoacă.

Reamintim că referendumul privind revocarea lui Dorin Chirtoacă din funcția de Primar general de Chișinău va avea loc pe 19 noiembrie 2017.

Plebiscitul va costa bugetul de stat aproape 9 milioane de lei, iar fiecare participant la referendum poate cheltui câte 16 milioane de lei pentru Campania electorală.

Majoritatea partidelor, atât parlamentare cât și extraparlamentare au declarat că vor boicota referendumul anti-Chirtoacă.