Eşti aici

PUN cere excluderea lui Ion Ceban din cursa electorală

După ce au scos-o pe Reghina Apostolova, candidatul Partidului „Șor”, din campania electorală pentru funcția de edil al Capitalei, astăzi, Partidul Unității Naționale a depus o cerere, în același sens, și împotriva socialistului, Ion Ceban.
Potrivit liderului PUN, Anatol Șalaru, Partidul Socialiștilor ar fi indicat sume prea mici, aproximativ 160.000 de lei, pentru panourile electorale ale candidaților săi de la Chișinău și Bălți. Potrivit acestuia, suma reală ar fi de câteva ori mai mare, motiv pentru care PSRM reprezintă un mare pericol atât pentru Chișinău, cât și pentru întreaga țară, respectiv nu trebuie tratat cu indiferență.
Prin urmare acesta face referire la încălcarea unui punct din legislația electorală, care interzice folosirea de către partide a resurselor nedeclarate.
„În legătură cu aceasta, solicităm de la CEC examinarea în regim de urgență a contestației și stabilirea circumstanțelor de fapt și de drept, constatarea faptului că PSRM  a utilizat fonduri nedeclarate și adoptarea unei hotărâri prin care să fie înaintată o cerere către Judecătoria Chișinău privind anularea înregistrării lui Ion Ceban”, a declarat Anatol Șalaru.
Ca replică la solicitarea liderului PUN, Ion Ceban l-a acuzat la rândul său pe Anatol Șalaru de corupție, în timpul activității sale în Guvern.