Eşti aici

Puterea de la Chișinău condamnă diplomația rusă

Așa-zisul război diplomatic dintre Moldova și Rusia, continuă. Parlamentul de la Chișinău a aprobat, azi, Declarația cu privire la condamnarea atacurilor Rusiei asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică a țării noastre.
Inițiativa a fost propusă de fracțiunea parlamentară a PD . „Declaraţiile denigratoare la adresa ţării noastre şi a cetăţenilor noştri, blocajele impuse exportatorilor moldoveni, hărţuirea politică a oficialilor moldoveni, inclusiv a unor reprezentanţi ai Parlamentului şi Guvernului Moldovei, reprezintă implicarea făţişă a politicului de la Moscova şi chiar a unor instituţii ruse în politica din ţara noastră”, se arată în textul Declaraţiei.
În actul aprobat azi de deputații moldoveni se mai precizează că Moldova este gata să se așeze la masa negocierilor împreună cu înalți oficiali ruși, pentru a găsi soluții la aceste probleme.
Inițiativa PD-ului a stârnit nemulțumirea socialiștilor, care i-au acuzat pe democrați de jocuri geopolitice și au părăsit sala plenului.
Socialiștii au fost nemulțumiți și de faptul că inițiativa lor de condamnare a unionismului în Moldova a fost respinsă pentru că nu a acumulat numărul necesar de voturi pentru a fi aprobată.
Menționăm că PSRM a propus acest proiect după ce 14 primării din ţară au semnat declaraţii simbolice de unire cu România.