Eşti aici

Putin, amenință America

Vladimir Putin promite represalii după ce Senatul SUA a aprobat un proiect de lege privind noi sancţiuni împotriva Rusiei

Liderul de la Kremlin a acuzat legislatorii americani de ”insolenţă” şi a promis că Rusia va recurge la represalii dacă sancţiunile SUA vor fi legalizate în cadrul ultimei runde de aprobări, informează The Guardian.

”Ne purtăm într-un mod restrictiv şi răbdător, dar la un momenta dat va trebui să reacţionăm”, a afirmat Putin în cadrul unei conferinţe de presă.

Camera Reprezentanţilor din SUA a votat marţi cu 419 voturi la trei în favoarea unui proiect de lege privind noi sancţiuni impuse Rusiei, Coreei de Nord şi Iranului.

Sancţiunile au fost votate mai departe joi în cadrul Senatului american, urmând ca proiectul de lege să necesite semnătura lui Donald Trump, preşedintele american, pentru a fi considerat aprobat. Trump, care a avut două discuţii cu Putin la summitul G20, va întâmpina reacţii negative în cazul în care va încerca să se opună noilor sancţiuni, actuala Administraţie de la Casa Albă fiind deja implicată în scandalul ingerinţelor ruse în alegerile americane din 2016.