Eşti aici

Referendumul Anti-Chirtoacă, va avea loc

Pe 19 noiembrie, chișinăuienii vor fi chemați la urne pentru a decide prin referendum dacă îl mai vor sau nu pe Dorin Chirtoacă în fruntea primăriei

Decizia a fost luată, datorită celor 26 de voturi pentru și 15 împotrivă. Astfel, consilierii din Consiliul Municipal Chișinău au stabilit astăzi data pentru desfășurarea referendumului pentru demiterea primarului suspendat al Capitalei.

Locuitorii orașului vor răspunde la întrebarea dacă, cităm:"Sustineți revocarea primarului general al Municipiului Chișinău Dorin Chirtoacă?"

Proiectul pentru conducerea referendumului a fost propus de către fracțiunea PSRM în Consiliul Municipal.

De partea cealaltă, liberalii susțin ferm că socialiaștii nu au nici o șansă ca să conducă Chișinăul.

Nici reacția lui Dorin Chirtoacă nu s-a lăsat mult așteptată. Acesta a postat câteva poze pe o rețea de socializare în care a întrebat: ,, Deci de azi suntem în campanie electorala, sau cum?” Totodată, acesta a mai ținut să precizeze că în caz de eșec, cei care au votat și regizat acest referendum vor trebui să-și depună demisia de onoare.  

CMC a decis data plebiscitului, după ce Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocatului lui Dorin Chirtoacă de a nu permite desfășurarea referendumului și a menținut încheierea Judecătoriei Chișinău.

Primarul suspendat al capitalei află în arest la domiciliu din 25 mai curent, când a fost reținut de către ofițerii CNA. Edilul este bănuit de trafic de influenţă, în dosarul parcărilor cu plată în Chișinău.