Eşti aici

Reținuți pentru șantaj și violență

Astfel au fost reținuți 5 cetățeni azeri, suspectați că șantajau oamenii de afaceri din nordul Moldovei de la care estorcau sume impunătoare

Câteva victime s-au plâns în cele din urmă poliției, care a demarat investigațiile. Astfel s-a constat că cei 5 azeri, care au între 25 și 50 de ani și își amenințau victimile cu violența în cazul în care nu le vor da banii ceruți.

Suspecții pretindeau între 10.000 și 40.000 de euro. Acești ar fi bătut o persoană până când aceasta le-a dat 700 de euro și a fost impus să transmită notarial toate bunurile unei persoane străine.

Un alt bărbat a fost luat de acasă și dus într-o pădure unde a fost amenințat cu violența asupra familiei, dacă nu le da 17 500 euro.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, au fost depistate și ridicate patru arme, cartușe, telefoane mobile cu secvențe video despre maltratarea altor victime, cartele SIM, cuțite, urme biologice și alte obiecte care ar putea demonstra vinovăția în comiterea infracțiunilor pe teritoriul RM.

Suspecții riscă până la 15 ani de închisoare.