Eşti aici

Rezultate bune pentru echipele românești

Rezultate bune pentru echipele românești, Dinamo, Astra și Universitatea Constanța, care, joi seara, au evoluat în prima manșă a turului trei preliminar din cadrul Ligii Europei.

De departe cel mai frumos meci l-a reușit Dinamo, care a scos un egal, scor 1-1 în disputa contra celor de la Atheltic Bilbao. Pe teren propriu, „Câinii Roșii” nu au avut o primă repriză minutată, după ce, în minutul 21, Laporte a trimis mingea în poarta lui Penedo. Cosmin Contra a mutat la pauză inteligent și l-a introdus pe Rivaldinho, care a egalat cu o execuţie superbă, chiar sub privirile tatălui său, marele Rivaldo.

Ieșit neînvins dintr-o luptă în care a plecat din postura de outsider, Cosmin Contra a spus că Dinamo are acum șansa sa la o calificare, chiar dacă aceasta se va juca în Spania.

Neânvinsă a terminat partida și Astra Giurgiu, care a remizat, scor 0-0 cu FC Oleksandria. Părăsită de vedete și de pretenții, fosta campioană din Liga 1 nu a făcut un meci mare, mare ales că Marquinhos și Le Tallec au lipsit din formula de start.

Mult mai greu îi va fi să atingă acest obiectiv Universității Craiova, care cu internaționalul moldovean, Nicolae Calancea integralist a pierdut cu 0-1 în fața lui AC Milan. În fața grupării cu cea mai bună campanie de transferuri din această vară, oltenii au jucat liber. Iar, în minutul 22, Mitriță nu a punctat dintr-o poziție unu la unu cu Donnaruma. Italienii au deschis scorul înainte de finalul primei părți, la o lovitură liberă executată de Ricardo Rodriguez.

Craiova a pus presiune și în repriza a doua, mai ales că Calancea nu le-a mai permis oaspeților să puncteze, după ce a intervenit salvator în câteva rânduri. S-a terminat 1-0 pentru AC Milan, rezultat ce nu îl sperie însă pe Devis Mangia.

Returul dubleor manșe din cadrul turului trei preliminar al Ligii Europa se va disputa joia viitoare.