Eşti aici

Rogozin nu a putut intra în Moldova

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, așteptat azi la Chișinău de președintele Dodon nu a putut intra în Moldova și a făcut cale întoarsă

Și asta după ce România și Ucraina nu au permis aeronavei în care se afla Rogozin să le survoleze spațiul aerian.

Vicepremierul rus face parte din „lista neagră” a diplomaților ruși care au interdicție de călătorie în UE. Prin urmare, un avion care are la bordul său o persoană din această listă, nu poate survola spațiul aerian UE.

Iar autoritățile de la Kiev au interzis tranzitarea spațiului aerian al Ucrainei de către avioanele rusești, pentru a evita provocările.

În timp ce aeronava în care se afla Dmitri Rogozin, făcea cale întoarsă, pe Aeroportul Chișinău, mai mulți veterani de război îl așteptau pe oficialul rus cu proteste. Vestea că nu mai vine au întâmpinat-o cu aplauze.

Săptămâna trecută, autoritățile de la Chișinău au sugerat că nu-i vor permite lui Dmitri Rogozin să vină la Chișinău cu un avion militar, adăugând că acesta poate opta pentru un avion de linie sau un autobuz.

Iar, șeful statului anunța că Dmitri Rogozin va veni oricum la Chișinău. Mâine cei doi oficiali urmau să participe la manifestațiile de la Tiraspol.

Ieri seara, poliția de frontieră nu le-a permis accesul în țară a unui deputat rus și a 10 artiști care au aterizat pe aeroportul din Chișinău și urmau să participe la manifestațiile de la Tiraspol. Asta după ce Chișinăul oficial a cerut Moscovei să renunţe la organizarea în mod unilateral a manifestărilor dedicate celei de-a 25-a aniversări de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru.

Șeful Statului acuză autoritățile noastre și anume pe cei din PD de aceste incidente. Igor Dodon a declarat, cităm: “o să le iasă pe ochi”.