Eşti aici

România a mai ratat încă un Mondial

Naționala României de fotbal a încheiat o nouă campanie fără calificarea la Campionatul Mondial, după ce sub comanda lui Christoph Daum a făcut mai multe rezultate slabe. În ultimul lor meci din calificările pentru Rusia, „Tricolorii”, acum sub comanda lui Cosmin Contra, au remizat, scor 1-1 cu Danemarca.

Gazdele au controlat jocul în prima repriză și chiar au avut un gol anulat, înscris de Bendtner, pentru un ofsaid inexistent.  După pauză, același danez a obținut un penalty, care a fost executat de Eriksen. Lucrurile s-au înrăutățit și mai mult pentru România, în minutul 62, când Ganea fost trimis la cabine, pentrul al doilea galben. Cu toate acestea, naționala de peste Prut a egalat, cu două minute înainte de final, printr-un gol înscris de Deac.  

Neânvins în primele sale două meciuri pe banca României, Cosmin Contra a declarat că este mulțumit de atitudinea jucătorilor lui.

În urma acestui rezultat, Danemarca acumulează 20 de puncte și ocupă locul doi în grupă, după Polonia, însă va merge la baraj. România a terminat această campanie pe locul patru, cu 13 puncte.