Eşti aici

Românii din Moldova, așteptați la referendum

Cetățenii din Moldova care dețin și cetățenia României sunt așteptați la urnele de vot pentru data de 6 și 7 octombrie, în vederea participării la Referendumul privind revizuirea Constituției României.
Întrebarea adresată alegătorilor la referendum va fi "Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", întrebare la care alegătorii trebuie să răspundă cu ”DA” sau ”NU”.
Aici trebuie să vă precizăm că în prezent, în Legea Supremă a țării vecine este scris că o familie este compusă din doi soți. Recent, Parlamentul de la București a specificat mai clar în lege și acum ar urma să se scrie că o familie este compusă din soț și soție, adică bărbat și femeie. Iar pentru ca asta să fie introdus și în Constituție, cetățenii români sunt chemați la urne, să spună dacă-s de acord ori nu.
Ambasada României la Chișinău recomandă cetăţenilor români care se vor afla pe teritoriul Moldovei la datele la care se va desfășura Referendumul să se asigure că deţin documente de identitate valabile.
Totodată, Ambasada recomandă cetăţenilor români aflați pe teritoriul țării noastre care şi-au pierdut documentele sau cărora le-au expirat documentele să solicite din timp preschimbarea acestora.
Secții de votare vor fi deschise la Ambasada României în Moldova și Consulate, în intervalul orar 7.00 - 21.00.