Eşti aici

Ronaldo vrea să plece din Spania

Informația sfârșitului de săptămână. Cristiano Ronaldo vrea să plece de la Real Madrid şi i-ar fi comunicat deja decizia sa lui Florentino Perez, anunţă atât presa din Portugalia, cât și cea din Spania.

Anunțul este cu atât mai surprinzător în condiţiile în care jucătorul vine după un alt sezon remarcabil, încheiat cu câștigarea campionatului și Ligii Campionilor, care îl face principalul favorit la câştigarea celui de-al cincilea Balon de Aur din carieră. Decizia lui Ronaldo este legată de acuzaţiile de fraudă fiscală la adresa sa. Starul campioanei Europei este bănuit că ar fi prejudiciat statul spaniol cu 14,7 milioane de euro între 2011 şi 2014.

De asemenea, jucătorului nu i-a picat deloc bine modul în care clubul a gestionat situaţia sa. Gruparea blanco le-a cerut ziarelor din Spania să nu folosească poze cu Cristiano în tricoul Realului, în ştirile în care tratează subiectul legat de frauda fiscală. Explicaţia e simplă: nu se doreşte ca brandul imens de pe Bernabeu şi sponsorul să fie asociate cu scandalul legat de fraudă.

Anunţul făcut astăzi vine la o săptămână după ce s-a scris că Real Madrid va primi o ofertă de 180 de milioane de euro pentru Ronaldo. În cei opt ani petrecuţi la Real Madrid, atacantul a jucat 394 de meciuri şi a înscris 406 goluri.