Eşti aici

Rusia a construit un pod ce o leagă de Crimeea

Primul pod ce leagă Rusia continentală de Crimeea a fost inaugurat azi, în prezenţa preşedintelui rus, Vladimir Putin, potrivit căruia această construcție grandioasă va reduce izolarea peninsulei și va permite rușilor să ajungă mai repede la una din destinațiile lor turistice preferate. 
Podul, lansat în 2016, a fost finalizat cu jumătate de an mai devreme și va fi deschis pentru trafic de miercuri. Iar, în continuare, acesta va include și un tronson feroviar. Construcția ce trece peste Strâmtoarea „Kerci” se întinde pe o distanţă de 19 kilometri și a costat circa trei miliarde de dolari.
Amintim că, Rusia a anexat Crimeea în urmă cu patru ani, ca răspuns la înlăturarea preşedintelui ucrainean prorus, Viktor Ianukoici pe fondul unor proteste de masă care cereau legături mai strânse cu Occidentul.
Anexarea şi o rebeliune separatistă prorusă ulterioară în două dintre cele mai estice regiuni ale Ucrainei, de la graniţa cu Rusia, au adus relaţiile dintre cele două ţări la cel mai scăzut nivel din istorie.