Eşti aici

Saakașvili lăsat fără cetățenia ucraineană

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, i-a retras fostului guvernator al regiunii Odessa, Mikheil Saakașvili cetățenia ucraineană.

Potrivit presei din țara vecină, Poroșenko a semnat un decret în acest sens, după ce materialele în cazul lui Mikheil Saakașvili prezentate de către Procuratura Generală de la Kiev, care au parvenit din Georgia, au demonstrat că fostul președintele al Georgiei a oferit un șir de informații false atunci când a primit pașaportul.

În replică, fostul guvernator al regiunii Odessa a declarat că președintele ucrainean Petro Poroshenko nu va reuși să-l lipsească de cetățenia ucraineană.

Totodată, Mikheil Saakașvili a mai spus că autoritățile de la Kiev vor să îl oblige, prin aceste acțiuni, să obțină statutul de refugiat, lucru ce nu se va întâmpla, pentru că el nu are de gând să rămân în altă țară și să obțină careva statuturi! Acesta a mai precizat că își va revendica dreptul legal de a se întoarce în Ucraina.

Amintim că Saakașvili, fost preşedintele al Georgiei din 2004 şi până în 2013, a demisionat din funcția de guvernator în 2016, când l-a acuzat pe Petro Poroșenko de faptul că susţine personal clanurile corupte din regiunea Odesa.