Eşti aici

Șalaru: „Dodon își dorește Transnistrizarea țării”

Președintele țării Igor Dodon își dorește transnistrizarea Moldovei. Iar acest obiectiv, unul negativ pentru țara noastră, poate fi atins dacă PSRM va câștiga 51 de mandate în viitorul Parlament. Declarația îi aparține liderului Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru și a fost făcută în cadrul emisiunii „Important” de la TVC 21.
„Atunci va fi foarte grav. Va fi grav pentru toți. Atunci Rusia își va pune frontiera pe Prut. Atunci Moldova urmează să fie federalizată și transnistrizată fiindcă asta își dorește Dodon.”
Totodată, președintele PUN a mai spus că dacă PSRM-ul se va impune la viitoarele alegeri parlamentare, Moldova va deveni o nouă anexă a Rusiei.
„Transnistrizarea înseamnă că regimul de la Tiraspol se va extinde până la Prut. Iar Moldova va deveni o anexă a Rusiei și va deveni un instrument de șantaj Rusiei împotriva lumii civilizate. Moldova va fi federalizată, iar Putin își va duce planul până la capăt.”
Amintim că, la mijlocul lunii ianuarie curent, în cadrul aceleiași emisiuni, președintele Igor Dodon a declarat că nu exclude că ar putea participa la alegerile parlamentare, pe listele PSRM-ului și că este ferm convins că stânga va lua majoritatea la acest scrutin.