Eşti aici

„Scrisoare mamei”: Concurs pentru elevii din Țară

Elevii din clasele gimnaziale  și din clasele liceale a X-a – a XII-a din toată țara pot participa la un concurs, care are și premii bănești. Pe lângă asta concursul are scopul de a păstra şi promova relaţiile dintre părinţi şi copii.
Astfel, tinerii atât vorbitori de limba română, cât și alolingvi sunt îndemnați să scrie o scrisoare mamei. Evenimentul este organizat de Academia de Științe din Moldova, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal  Chişinău, Facultatea de Litere, USM, și AO „Platforma Socrate”.
Organizatorii vor să scoată în evidență că o bună comunicare cu părinții nu înseamnă doar mesajele scurte de pe telefoanele mobile, o scrisoare pe foaie, în care copiii să spună cu adevărat ce simt, i-ar face și pe părinți să îi înțeleagă mai bine.
Premiul mare va fi în valoare de 2000 de lei, locul 2 va fi premiat cu 1500 de lei, iar locul 3 cu 1000 de lei. Vor fi oferite și alte 5 premii a câte 500 de lei.
Doritorii de a participa la concurs pot trimite lucrările în format electronic la adresa de e-mail: scrisoaremamei@gmail.com . Pentru aprecierea lor vor fi formate două comisii – una pentru lucrările scrise în limba română, şi alta – pentru lucrările în rusă.
Informaţii  suplimentare cu privire la acest concurs le puteți găsi la adresa de Facebook a proiectului sau la adresa www.chisinauedu.md