Eşti aici

Se cere scumpirea transportului public

Administratorii rutelor de microbuz din Capitală, cer, din nou, majorarea tarifelor pentru călătorii. De această data, ei solicită ca prețul pentru o călătorie în raza municipiului Chișinău să coste între cinci și zece lei, față de trei lei cât costă în prezent.

Mai scump ne-ar putea costa și o călătorie cu troleibuzul și autobuzul. Atât Regia Transport Electric, cât și Parcul Urban de Autobuze cer majorarea tarifului cu cel puțin încă un leu. Un proiect de decizie în acest sens urmează să fie supus dezbaterilor publice, ca mai apoi să fie înaintat spre aprobare Consiliului municipal Chișinău.

Solicitat de IPN, Lilian Copaci, șef de direcție la Direcția generală transport public și căi de comunicație, a spus că se propune și scumpirea unor categorii de abonamente, inclusiv cele pentru elevi. În același timp, se mențin gratuitățile stabilite pentru unele categorii de călători.

Pe parcursul lunii septembrie, urmează să fie desfășurate discuții publice, după care proiectul va fi propus spre votare în CMC.