Eşti aici

Seară magică pentru Croația și Italia

Ultima rundă din cadrul luptei pentru un loc la Mondialul de anul viitor a fost una pozitivă pentru naționalele Croației și Italiei.

Prima a învins Ucraina cu 2-0, în derby-ul Grupei I, și merge la barajul pentru turneul final. Cu acelaşi număr de puncte înaintea întâlnirii, cele două echipe s-au anihilat reciproc până la pauză. Subasic a reţinut cu emoţii şutul lui Rakitsky, apoi Konoplyanka a avut cea mai mare ocazie a primei reprize. Oaspeţii au răspuns prin Rakitic, dar tabela a rămas nemodificată. Speranţele ucrainenilor de a prinde locul de baraj s-au diminuat, în minutul 62, când Kramaric a deschis scorul, servit de Luca Modric. Atacantul lui Hoffenheim şi-a trecut în cont dubla câteva minute mai târziu şi a stabilit rezultatul final.

De partea cealaltă, Italia s-a impus la limită, scor 1-0 contra Albaniei. Italia a evoluat modest în prima repriză, când a tras doar un şut pe poartă, prin Ciro Immobile. La prima fază de după reluare, gazdele au încercat să-l surprindă pe Buffon şi să marcheze primul gol din istoria confruntărilor cu Italia. Portarul lui Juventus a fost pus, din nou, la încercare cu un şut de la distanţă expediat de Grezda. Golul victoriei pentru „Squadra Azzura” a venit abia după, în minutul 73, şi a fost marcat de Candreva.

Nu atât de norocoasă a fost însă prima reprezentativă a Turciei. Cu șanse clare de a merge mai departe la debutul preliminariilor, formația antrenată de Mircea Lucescu va privi doar de la televizor Mondialul din 2018, după ce a scos doar o remiză, scor 2-2 cu selecționata Finlandei. De acasă va urmări competiția și Gareth Bale. Țara Galilor a pierdut cu 0-1 contra Irlandei, care va merge la baraj, în timp ce Serbia a câștigat Grupa D.