Eşti aici

Seism de 8,4 grade în Mexic

Groază și spaimă în Mexic. Statul a fost zguduit de un cutrem cu magnitudinea de 8,4 grade pe scara Richter și este cel mai puternic seism din ultimii 30 de ani. Ultimul bilanț arată că 16 oameni au murit, doi dintre ei, fiind copii

Cutremurul deosebit de puternic, care s-a produs la o adâncime destul de mică, a zguduit capitala Mexicului și întreaga Americă Centrală, care încă nu și-a revenit după valul de uragane. Seismul a fost urmat și de un tsunami care alovit coasta.

Patru replici cu magnitudini de peste cinci au avut loc în decurs de o oră şi jumătate, iar până la ora 11 au avut loc 61 de replici, între care 11 cu magnitudini de peste patru grade.

Confuzia, teama şi îngrijorarea domnesc pe străzi. Oamenii au ieşit din case în toiul nopţii. Pe rețelele de socializare, oamenii au postat numeroase filmulețe video în care a fost sruprinsmomentul seismului, dar și poze care arată dezastrul de după.

Preşedintele Mexicului a anunțat că peste 1,5 milioane de locuitori din partea de sud a Mexicului nu au curent electric.

Cel mai devastator cutremur care a lovit Mexicul s-a produs tot în luna septembrie, doar că în anul 1985 și a ucis 9.000 de oameni.