Eşti aici

În sfârșit! ANRE a decis ieftinirea carburanților

Protestele șoferilor și promisiunile autorităților au dat roade. După câteva scumpiri consecutive, deși nesimnificativ, motorina și benzina se ieftinesc. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat, astăzi, costul carburanților pentru următoarele două săptămâni.   
Astfel, în continuare, prețul plafon pentru un litru de benzină va coborî cu cinci bani, în timp ce cel al motorinei se va micșora cu nouă bani.
În aceste condiții, de miercuri, pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95, șoferii vor achita un preț maxim de 19.10 de lei, în comparație cu 19.15 de lei, cât a costat în ultimele două săptămâni. Ce ține de motorină, aceasta va putea fi cumpărată cu un preț de 17.00 lei, comparativ cu 17.09 de lei cât era anterior.  
Noile prețuri sunt valabile până pe zece iulie, timp în care petroliştii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanţi la preţuri mai mari decât plafonul stabilit de către ANRE.
Amintim că, ultima dată, Agenția a scumpit benzina cu 34 de bani, iar motorina cu 32 de bani. Ca urmare a protestelor anunțate de șoferi și a unor sesizări în acest sens primite din partea Guvernului, ANRE-ul și-a suspendat propria decizie, respectiv prețurile au redevenit cele stabilite pe 16 mai curent.