Eşti aici

Şi totuși militarii au plecat. Dodon amenință

Șefii Armatei Naționale care au trimis militarii la aplicațiile din Ucraina vor fi retrogradați. Anunțul a fost făcut de președinție. Asta după ce ieri noapte Igor Dodon a semnat un decret prin care a suspendat decizia Cabinetului de Miniştri în acest sens.

Amintim că ieri premierul Filip a declarat că militarii noștri vor merge la exercitiile „Rapid Trident”, indiferent de pozitia sefului statului. Totuși, imediat cum a aparut in Monitorul Oficial, Hotărârea de Guvern cu privire la participarea militarilor moldoveni la exercitiile din Ucraina, aceasta a și fost suspendată prin decret de către Președintele Igor Dodon. Iar astazi, la prima ora acesta a dispus prin ordin să fie efectuat un control în unitățile militare pentru a investiga minuțios prezența sau absența militarilor.

Potrivit Presedintiei, responsabilii din Ministerul Apararii care au luat decizia de a trimite efectivul de militari la aplicatiile din Ucraina vor fi sanctionati, inclusiv cu retrogradarea.

Miercuri seara, ministerul Apărării anunța că în ciuda opoziției președintelui Igor Dodon, un contingent al Armatei Naţionale, format din 57 de militari, va participa, în perioada 7-23 septembrie curent, la stagiul de instruire „Rapid Trident 2017”, desfăşurat la Centrul internaţional de menţinere a păcii Yavoriv din Ucraina. Efectivul moldovenesc este format din militari ai Batalionului 22 de menţinere a păcii şi a Brigăzii 1 „Moldova”.