Eşti aici

Simona Halep, jucătoarea lunii mai

O nouă performanță notabilă pentru tenisul profesionist româm. Simona Halep, ocupanta locului doi în clasamentul mondial, a fost desemnată, astăzi, jucătoarea lunii mai în circuitul WTA.

Jucătoarea de peste Prut a ajuns la acest rezultat, după ce în sondajul realizat pe site-ul wtatennis.com, a strâns nu mai puţin de 87 la sută dintre voturile fanilor. Podiumul celor mai în formă tenismene ale lunii trecute a fost completat de către campioana de la Roland Garros, Jelena Ostapenko, cu nouă la sută, și Elina Svitolina, care s-a impus la Roma, cu patru la sută.

Deşi a ratat două titluri, inclusiv pe cel mai important, la Roland Garros, românca de 25 de ani a impresionat prin constanţă. Halep a jucat trei finale consecutive, câştigând-o pe prima, cea de la Madrid. Totodată, Halep a încheiat sezonul de zgură cu cel mai bun bilanţ din circuit, 19 victorii şi doar trei înfrângeri.

În aceste condiţii, Halep a devenit lider în clasamentul Race to Singapore, care decide cele opt jucătoare prezente la Turneul Campioanelor, de la finalul sezonului.