Eşti aici

Socialiștii anunță proteste

PSRM anunță proteste împotriva CCM și mitinguri de susținere a președintele Dodon. Actțiunile le vor începe în ziua în care urma să aibă loc referendumul, adică la 24 septembrie current, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Decizia a fost luată după ce Curțea Constituțională a declarant ilegal decretul șefului statului de a iniția un referendum consultativ. Însăși Igor Dodon anunța ieri că convoacă conducerea PSRM pentru a decide ce urmează să facă în acest sens.

„PSRM va lupta pentru revocarea mandatelor judecătorilor Curții Constituționale, care au depășit împuternicirile sale, precum și alegerea noilor membri ai Curții Constituționale, pe baza imparțialității și principiului unei singure cetățenii. Consiliul Republican al PSRM își exprimă sprijinul deplin pentru Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în intenția sa de a organiza un consiliu cu poporul, și de a afla opinia oamenilor privind patru dintre cele mai importante aspect ale situației din țară”, se arată într-un comunicat difuzat în urma ședinței Consiliului Republican al PSRM.

Astfel, PSRM anunță că începând cu data de 24 septembrie, va fi dat startul unor acțiuni, inclusiv și proteste, în sprijinul inițiativelor Președintelui Dodon.