Eşti aici

Spania atacă sigur un nou trofeu EuroBasket

Spania s-a calificat pentru a zecea oară consecutiv între primele patru echipe ale Europei. Campioana în exercițiu a bătrânului continent a învins revelația EuroBasket 2017, Germania, scor 84-72. 

Germania a înscris primele șapte puncte ale confruntării și a reușit să se mențină în avantaj pe tabela de marcaj în prima repriză, când a avut și cel mai mare avantaj, socr 11-2.  Spania a replica imdeiat după reluare și a redus seminificativ din acest rezultat. Mai mult, după reluare partidei, naționala iberică și-a intrat în drepturile sale și a prestat un joc tot mai bun.

Astfel, ultimele zece minute au fost controlate de Spania, care a dat de înțeles, din nou, că joacă atât cât este nevoie pentru a-și apropia victoria. De partea cealaltă, Germania încheie EuroBasket între primele opt echipe. Este cel mai bun rezultat al acestei echipe în ultimii zece ani. 

În semifinalele competiției s-a calificat și Slovenia, care a dispus cu 103-97 de prima reprezentativă a Letoniei. A fost cel mai frumos meci de până acum. Jocul a demarat sub semnul echilibrului, însă Slovenia a apăsat puternic pe accelerator și nu a mai putut fi oprită din drumul său spre penultimul act, unde ajunge abia pentru a doua oară în istoria sa. La rândul său, Letonia s-a oprit, tot pentru a doua, oară, doar că consecutiv în sferturile de finală ale EuroBasket.