Eşti aici

Spania și Croația, Victorii clare la EuroBasket

O nouă victorie categorică pentru primele reprezentative ale Spaniei și Croației. Campioana în exercițiu a Europei a depășit Ungaria, în penultimul meci al Grupei C la EuroBasket 2017, scor 87-64.

Grație acestui succes, în optimile de finală ale competiției, la Istanbul, naționala iberic se va duela cu ocupanta locului patru din Grupa D. În schimb, Ungaria va întâlni câștigătoarea aceleiași grupe. Meciul disputat joi seara a oferit și un moment unic pentru Pau Gasol, care datorită celor 20 de puncte marcate a devenit cel mai bun marcator din istoria EuroBasket. El a depășit borna la care s-a oprit Tony Parker. Acum, legenda baschetului spaniol și european are trecute în cont 1.111 puncte.

De partea cealaltă, Croația a surclasat Cehia, scor 107-69. Ex-iugoslavii s-au instalat la conducere încă din primele minute și s-au desprins la 28-17, scor înregistrat la capătul primei reprize. Cehia a oferit o replică mai bună, după reluare, când a reușit să se apropie chiar și la două puncte, însă Croația a terminat mai bine runda și a intrat în avantaj la vestiare, scor 54-40. În continuare, echipa învingătoare a jucat din ce în ce mai bine și a câștigat fără emoții.

Nu atât de bine a terminat faza grupelor, naționala României, care a pierdut cu 69-86 disputa contra Muntenegrului. Adversarii „Trcolorilor” au debutat perfect și au continuat să fie superiori pe durata întregului meci. După acest meci, România și-a încheiat aventura la EuroBasket 2017 cu cinci înfrângeri, din tot atâtea partide disputate. De partea cealaltă, Muntenegru a reușit trei succes și două insuccese.