Eşti aici

Start alegerilor prezidențiale din Rusia

Guvernul Rusiei a elaborat un decret prin care a anunțat oficial startul pregătirilor pentru alegerile prezidențiale din marie 2018 și a emis instrucțiuni ministerelor și departamentelor pentru organizarea campaniei electorale.

Interesant este faptul că actualul președinte, Vladimir Putin încă nu a făcut anunțul oficial despre intenția de a participa sau nu la următoarele alegeri. Se așteaptă însă că acesta își va anunța candidatura pentru al patrulea mandat în ultimul moment: sfârșitul lunii noiembrie.

De partea cealaltă, Alexei Navalinîi, liderul opoziției ruse, care se pregătește să candideze pentru funcția de președinte rămâne în continuare eligibil, potrivit Comisiei Electorale Centrală, din cauza că a fost condamnat pentru delapidare, fapt care, potrivit lui Navalnîi, a fost orchestrat din motive politice. 

Recent în presa rusă au apărut și speculații precum că jurnalista și prezentatoarea Ksenia Sobchak, fiica decedatului primar la orașului Sankt-Peterspburg s-ar pregăti și ea să candideze la alegerile prezidențiale.