Eşti aici

Start programului „Drumuri bune pentru Moldova”

Au fost deschise primele patru licitaţii din cele 35 planificate, pentru reparaţia şi construcţia drumurilor, conform programului „Drumuri bune pentru Moldova”.
Potrivit informațiilor, pentru reparația drumurilor teritoriale din raionul Briceni au fost depus trei oferte în valoare de circa 34 de milioane de lei. Și pentru traseele din raionul Basarabeasca și-au depus oferta, de aproximativ 9.8 milioane de lei, trei operatori economici.
În raionul Dondușeni și-au manifestat interesul de a renova drumuri, la fel, trei agenți economici. Cea mai mare ofertă este de 33,5 milioane de lei. În raionul Drochia ofertele maxime ale celor trei operatori economici este de 48 de milioane de lei. Toți agenții economici, care și-au prezentat ofertele, au indicat că termenul de executare a lucrărilor va fi de patru luni.
Programul „Drumuri bune pentru Moldova” prevede reabilitarea a circa 1.200 de kilometri de drumuri, care vor acoperi aproape 1.200 de localități. Suma totală a investițiilor va fi de circa 1,6 miliarde de lei.
Precizăm că, contractele dintre operatorii selectați și Administraţiei de Stat a Drumurilor urmează a fi semnate în luna mai.