Eşti aici

Sute de hectare agricole, distruse

Ceea ce a venit ca o mană cerească pentru unii, a fost un dezastru pentru alții. Sute de hectare de culturi agricole au fost distruse de ploile torențiale ce au lovit raioanele țării, în 22 iunie curent.
Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în UTA Găgăuzia, mai exact orașul Comrat și satele Carbalia și Beșalma, au fost afectate 37 de hectare de vii, 41 de livezi, zece de floarea soarelui și 45 de porumb.
Cea mai afectată a fost însă localitatea Congazcic, unde ploaia a distrus 50 de hectare de vii, 120 de bostănării și 200 de porumb și floarea soarelui. Totodată, în Beșalma precipitațiile puternice au deteriorat mai multe porțiuni de drum local.
Pagube au fost înregistrate și în satele Mileștii Mici și Costești, raionul Ialoveni, precum și în localitatea Susleni, raionul Orhei.
Astfel, de intervenția pompierilor au avut nevoie proprietarii mai multor gospodării din raioanele Hâncești, UTA Găgăuzia și municipiul Chișinău, unde salvatorii au efectuat lucrări de pompare a apei din subsoluri și ogrăzi.
În prezent, în localitățile afectate, lucrează comisiile speciale în vederea  estimării prejudiciilor materiale.