Eşti aici

Tenisul feminin are un nou lider

Tenisul feminin are un nou lider mondial. Este vorba despre Garbine Muguruza, care a ajuns în această postură pentru prima dată în cariera sa, datorită eliminării de la US Open a Karolinei Pliskova.

Jucătoarea cehă, care a acces până în sferturile de finală ale ultimei competiții de Mare Șlem a anului, nu a mai avut forța de a se califica și în semifinale, după ce a pierdut cu 6-7, 3-6 contra lui Coco Vandeweghe, ocupanta poziţiei a 22-a în ierarhia mondială. Partida dintre cele două a durat aproximativ o oră şi 40 de minute de joc.

Astfel, în aceste condiții, Garbine Muguruza va devein noul lider mondial, cu 6030 de puncte. Aceasta va fi urmată în clasamentul WTA de către Simona Halep și Elina Svitolina.

Ce ține de următoarea rundă a turneului, Coco va juca împotriva lui Madison Keys, jucătoarea ce a dispus astăzi cu 6-3, 6-3 de Kaia Kanepi. Un duel între americance va fi și cea de-a doua partidă din semifinale, unde Venus Williams o va întâlni pe Sloane Stehpens.

Menționăm că pentru accederea în penultimul act al US Open, cele patru jucătoare și-au trecut în cont câte un cec în valoare de 920 de mii de dolari şi câte 780 de puncte în clasamentul mondial.