Eşti aici

Teroriștii măcelăresc Indonezia

Teroriștii măcelăresc Indonezia. Un nou atentat a zguduit oraşul Surabaya. De această dată, potrivit informațiilor preliminare, zece persoane au fost grav rănite după ce o bombă, transportată pe o motocicletă de un bărbat și o femeie, a fost detonată la intrarea într-o secţie de poliţie.
Atentatul nu a fost, deocamdată, revendicat, dar se presupune că este vorba de o nouă lovitură dată de gruparea „Stat Islamic”, odată ce acesta este al patrulea comis la Surabaya, în ultimile 24 de ore, după ce, duminică, 11 oameni au murit şi 40 au fost răniţi în urma a altor trei atacuri cu bombă, revendicate de rețeau teroristă. Teroriştii sinucigaşi, membri ai aceleiaşi familii, au vizat trei biserici creştine.
Potrivit poliţiei locale, tatăl a condus o maşină-capcană, doi dintre fiii săi au detonat explozibilul pe care îl transportau cu o motocicletă, iar mama lor s-a aruncat în aer împreună cu alţi doi copii mici.
Incidentele vin în contextul în care, săptămâna trecută, cinci membri ai grupării au fost capturați și multă lume a declarat că „Statul Islamic” începe să se clatine.