Eşti aici

Teroristul din New York, a pledat nevinovat

Teroristul Sayfullo Saipov, acuzat că a ucis opt oameni și a rănit grav alți 12 când a intrat cu camionul într-un grup de pietoni, în luna octombrie, în New York, a pledat nevinovat la acuzațiile de crimă și terorism.
Saipov este originar din Uzbekistan și a intrat în America în 2010. El a fost prezentat în fața judecătorilor cu 22 de acuzații, printre care crime, terorism, dar și susținerea financiară a grupării teroriste Statul Islamic.
Totodată, anchetatorii au descoperit că individul pregătea atacul de mai bine de un an și că se inspirase din mai multe clipuri video ale ISIS. Următoarea audiere în cazul său a fost programată pentru data de 23 ianuarie 2018.
Amintim că Saipov a fost împușcat de polițiști imediat după atac și apoi a fost arestat. Aflat pe patul de spital acesta a uimit, prima dată, când a spus că „se simte bine pentru ce a făcut” și a cerut să fie pus steagul grupării teroriste în salonul său de la spital. După această declarație, Donald Trump, a cerut de mai mult ori ca teroristul să fie condamnat la moarte.