Eşti aici

Transportul public din capitală, tot mai defectuos

Jumătate dintre troleibuzele din capitală ajung cu întârziere în stații. Este concluzia unui studiu realizat de către  organizația PRIMĂRIA MEA. Potrivit cercetării, troleibuzele circulă lent în orele de vârf și ajung la stații cu întârzieri, iar numărul celor care optează pentru transport privat este în continuă creștere. Astfel, ambuteiajele devin tot mai mari, mediul tot mai poluat, iar locuitorii capitalei tot mai nemulțumiți.
Cele mai grave probleme semnalate de către autorii studiului sunt: circulația neregulată, abaterile de la orar, deplasarea lentă în timpul orelor de vârf, dar și depășirea timpului de așteptare la stație.
Astfel, din cele  393 de cazuri monitorizate de PRIMĂRIA MEA timp de o săptămână, aproape jumătate dintre troleibuze au înregistrat o abatere de peste 2 minute de la orar.
Cercetarea atenționează că troleibuzele riscă să piardă pasageri în favoarea transportului privat dacă autoritățile vor continua să amâne modernizarea și îmbunătățirea transportului public electric.
În context, autorii oferă câteva alternative pentru soluționarea acestei probleme. Printre acestea se numără: tichetare electronică, sistemul GPS, benzile dedicate transportului public, dar și crearea unui centru unic de management al transportului public.