Eşti aici

Un nou atac terorist în Londra

Cel puțin o persoană a murit, iar alte zece rănite, după ce o mașină a intrat astăzi într-o mulțime aflată în apropierea unei moschee din Londra. Potrivit martorul Abdul Rahman, cel care l-a imobiliazat pe șofer, principalul suspect dorea „să ucidă toți musulmanii”.

„Când bărbatul a ieșit din dubiță, a vrut să scape, a fugit, timp în care l-am auzit cum striga că ne va omorâ pe toți. Deși eram foarte panicat, nu am stat pe gând și l-am lovit în stomac. Iar mai apoi eu și alți bărbați l-am ținut la pământ până au venit polițiștii”, a povestit Abdul.

Și premierul britanic Theresa May, a declarat că tragicul incident este tratat de poliție drept un atac terorist. Un lucru în urma căruia Consiliul Musulman din Marea Britanie a declarat că atacul a fost comis intenționat și că moscheile trebuie să fie protejate mai bine, pentru că pericolul nu a trecut.

Că Londra este încă într-o stare de alertă generală a comunicat și poliția locală, potrivit căreia în mașina ce a intrat în mulțime se aflau trei persoane, două dintre care au reușit să fugă.  

Incidentul din noaptea de duminică spre luni s-a produs într-un climat de extremă încordare, după ce Regatul Unit a fost vizat de trei atentate în ultimile trei luni, dintre care două au implicat vehicule ce au intrat în pietoni.