Eşti aici

Un nou wild-card, pentru Șarapova

Jucătoarea rusă de tenis Maria Șarapova, fostă număr unu mondial, care a ispășit o suspendare de 15 luni pentru dopaj, între 2016 și 2017, a primit un wild-card pentru turneul WTA de la Cincinnati. În funcție de rezultatele obținute la acest turneu, ea ar putea avea un clasament suficient pentru a intra direct pe tabloul principal la US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului.

Amintim că după ce și-a ispășit suspendarea pentru dopaj la meldonium la sfârșitul lunii aprilie, Șarapova a reluat competiția la Stuttgart. Apoi ea a participat la turneele de la Madrid și de la Roma, tot grație unor invitații.

Cu toate acestea, organizatorii de la Roland Garros i-au refuzat un wild-card, iar rusoaica nu a putut participa la turneul parizian nici în calificări pentru că s-a accidentat la coapsă în timpul turneului din capitala Italiei.

Absentă de la mijlocul lunii mai, Șarapova, acum pe locul 173 mondial, încearcă să-și relanseze sezonul începând de luni, la Stanford, turneu care i-a oferit o invitație, la fel ca și cel de la Toronto, săptămâna care urmează.