Eşti aici

Un record absolut pentru Moldova

Un record absolut pentru Moldova, după ce sportivul amator, Dmitri Voloșin a traversat înot, duminică, strâmtoarea Gibraltar, care are distanța de 18 km. Împreună cu el, au înfruntat strâmtoarea dintre Africa și Europa alți doi sportivi din America și Franța.

Lui Dmitri Voloșin i-au trebuit patru ore și 27 de minute pentru a depăși distanța. Rezultatul a fost înregistrat de Asociaţia de Traversare a Strâmtorii Gibraltar. 

Astfel, după ce au așteptat trei zile ca vântul să bată din direcția potrivită, cei trei înotători și-au început Aventura, fiind atent supravegheați de medici și o echipă de salvatori.

La capătul aventurii sale, Voloșin a spus că după ce a trecut înot strâmtoarea Gibraltar, este sigur că poate să spună un lucru - nu există nimic imposibil. Mai mult, acesta a mai precizat că odată ajuns la mal, cu drapelul Moldovei deasupra capului, emoțiile l-au copleșit și și-a dorit să cuprindă tot Pământul.

Menționăm că în prezent sunt două persoane printre concetățenii noștri care au traversat înot strâmtoarea Gibraltar, primul a fost Ion Lazarenco, originar din Moldova, dar cetățean al Irlandei, și Dmitri Voloșin, fondatorul organizației sportive Sporter. Strâmtoarea Gibraltar este recunoscută ca având condiții meteorologice nefavorabile, iar din această cauză, în momentul dat, în lume sunt doar aproape 1.400 de oameni care au reușit să traverseze înot strâmtoarea.