Eşti aici

Universitățile și-au anunțat perioada de admitere

Universitățile din Moldova și-au anunțat perioada de admitere. Astfel, la Universitatea Tehnică depunerea actelor se va face între 16 și 19 iulie. Iar la cea de Stat admiterea se va face din 16 până pe 20 iulie.
Ce ține de Academia de Studii Economice, aici depunerea actelor va fi posibilă în între 16 și 22 iulie. Instituţia oferă reduceri de 50% la taxa de studii pentru premianții la olimpiade.
La Universitatea Liberă Internaţională, comisia de admitere va activa până pe 28 iulie. Aici, candidaţii sunt îndemnaţi să completeze un formular, pe pagina web a instituţiei, pentru  a beneficia de reduceri.
Academia de Muzică Teatru şi Arte Plastice organizează admiterea în perioada 16-31 iulie. Timp de două zile, pe 23 şi 24 iulie, va avea loc depunerea actelor la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.
La Universitatea de Stat „Alecu Russo”, din municipiul Bălţi, absolvenții se vor putea înscrie între 16 și 25 iulie, în timp ce la Universitatea de Stat din Tiraspol, cu sediul la Chişinău, startul perioadei de admitere se dă pe nouă iulie.
Menționăm că, Universităţile nu au o limită pentru admiterea în bază de contract. Proiectul comenzii de stat cu finanţare bugetară prevede admiterea a 4.931 de persoane pentru licenţă şi 2.881 pentru studii de masterat. Candidaţii au dreptul să se înscrie concomitent la mai multe specialităţi, la una sau mai multe instituţii de învăţământ superior, dar pot fi înmatriculaţi la o singură Universitate.