Eşti aici

Uraganele nu au afectat moldovenii din SUA

În contextul uraganelor Irma și Harvey care provoacă pagube imense în această perioadă în America, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că printre victime nu se află cetățeni moldoveni, potrivit unimedia.

Astfel, serviciul de presă al MAEIE a declarat că în urma informațiilor primite de Ambasada Moldovei în SUA, niciun cetățean moldovean nu a avut de suferit și, de asemenea, nimeni nu a alertat delegația noastră în legătură cu potențiale incidente ce s-ar fi produs din cauza naturii dezlănțuite.

Cu toate acestea, Ambasada recomandă cetățenilor moldoveni să evite pe cât de mult posibil deplasarea în zonele afectate de calamitate. Iar persoanelor care își au domiciliul sau reședința în acele regiuni, să dea curs solicitărilor autorităților de evacuare, precum și de adăpostire în locurile special amenajate.

Totuși, în cazul situațiilor de urgență, cetățenii Moldovei, pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei Republicii Moldova la Washington: +1 202 390 03 92.

Amintim că până în prezent, cele două uragane au ucis peste 45 de persoane. Iar bilanțul pagubelor a crescut până la 290 de miliarde de dolari.