Eşti aici

Uraganul Irma a distrus în totalitate o insulă

Uraganul Irma, cu o viteză a vântului de 300 de kilometri pe oră, a lovit insula Saint Martin. Imaginile au fost surprinse de o cameră de supraveghere de pe celebra plajă Maho, din jumătatea olandeză a insulei. Marina olandeză a intervenit să ajute sinistraţii.

În jumătatea franceză a insulei, străzile au fost inundate, maşinile au fost acoperite de apă iar vasele din port au fost aruncate de valuri unele peste altele. Potrivit autorităților locale, pagubele sunt uriaşe, dar încă nu pot fi estimate în totalitate, deoarece comunicarea este foarte dificilă.

Mica insulă Barbuda a fost și ea distrusă în proporţie de 95 la sută. Puţinele clădiri care au rămas în picioare nu mai au acoperişuri sau ferestre.

Haiti, Republica Dominicană, Cuba şi statul american Florida se pregătesc şi ele de venirea uraganului Irma. Localnicii îşi fac provizii, iar turiştii încearcă să plece până nu e prea târziu. Autorităţile fac apel la voluntari care să ajute la pregătiri.

Irma este cel mai puternic uragan care s-a format în Atlantic în ultimele decenii şi unul dintre cele mai mari înregistrate vreodată.