Eşti aici

Viceministrul Finanțelor, suspendat din funcție

Viceministrul Finanțelor Maria Cărăuș a fost suspendată din funcție. Decizia a fost aprobată astăzi de Cabinetul de miniștri ca urmare a solicitării parvenite din partea procurorului.

Amintim că funcționara a fost reținută la sfârșitul săptămânii trecute, împreună au alți trei agenți economici.

Maria Cărăuș este bănuită de trucarea unor licitații și de corupere pasivă și activă.

Potrivit CNA, în august 2017 viceministrul Finanţelor, cunoscând că s-a dispus alocarea sumei de 15 000 000 lei din fondul de rezervă al Guvernului pentru reabilitarea ”Spitalul Clinic Republican”, ar fi încercat să convingă persoane din conducerea instituției medicale că transferul acestor bani depinde exclusiv de  decizia ei, iar pentru ca spitalul să beneficieze de suma menţionată, trebuie să i se ofere o recompensă.

De asemenea, funcţionara i-ar fi cerut reprezentantului Spitalului Clinic Republican să favorizeze reprezentanţii unor companii de construcții la o licitaţie publică. În schimbul desemnării acestora drept câştigători, demnitarul i-ar fi promis reprezentantului instituţiei o recompensă de 5 la sută din suma alocată, iar 5 procente i-ar fi revenit ei.

Viceministra a fost denunțată chiar de reprezentantul Spitalului. Legislaţia în vigoare prevede pentru astfel de încălcări o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani.