Eşti aici

Victimile alcoolului în Moldova

Consumul de alcool este o boală care deseori duce la consecințe grave, de la izolarea de societate și familie până la comiterea infracțiunilor cu urmări grave.
Potrivit Inspectoratului General al Poliției, în primele șase luni ale lui 2018, au fost înregistrate 1.331 de infracțiuni comise în stare de ebrietate, cu 16,5% mai puțin față de aceiași perioadă a anului trecut.
Din acestea, majoritatea sunt considerate ușoare, iar 86% sunt comise în domeniul transportului, unde predomină șofatul în stare de ebrietate. Totodată, se atestă și o anumită creștere a conflictelor soldate cu omoruri sau vătămări corporale grave, unde municipiul Chișinău, cu 714 infracțiuni, ocupa prima poziție în acest clasament.
Capitala este urmată de orașul Edineț, care, potrivit datelor IGP, este foarte grav afectat, aproape la toate capitolele, de infracțiunile comise din cauza alcoolui.
În acest sens, Poliția spune că a venit cu propuneri cu privire la ameliorarea situației, prin asigurarea unei monitorizări mai stricte referitoare la comercializarea băuturilor alcoolice și includerea berii si a vinului în categoria băuturilor alcoolice.