Eşti aici

Victoria Iftodi, propusă în fruntea Justiției autohtone

La doar două zile după ce Alexandru Tănase a anunțat că va demisiona din funcția de ministru al Justiției, PDM a propus, astăzi, un alt candidat pentru acest post. Este vorba despre Victoria Iftodi, în prezent judecătoare la Curtea Constituțională. Anunțul a fost făcut de către Vlad Plahotniuc, liderul PDM, în cadrul unui briefing săptămânal.
„Ca urmare a discuțiilor care au avut loc în această ședință, Biroul permanent a decis, candidatura PDM pentru acestă funcție este doamna Victoria Iftodi, actual judecător la Curtea Constituțională.”
Cu toate acestea, liderul democraților i-a mulțumit public lui Alexandru Tănase pentru faptul că a muncit în echipa guvernamentală.
„Am luat act de această demisie. Regretăm plecarea dumnealui, dar îi respectăm decizia și îi mulțumim public pentru faptul că a acceptat câdnva să facă parte acest Guvern. Înțelegem că este un an electoral și unele persoane din lipsă de teme își fac drum prin diferite atacuri doar ca să se facă remarcate. Dar oricum, mai devreme sau mai târziu, lucrurile se vor lămuri. ”
Potrivit procedurii, în continuare, Pavel Filip va face un demers de numire la președintele Igor Dodon, care-l poate respinge. Dacă o face de două ori, Guvernul poate merge la Curtea Constituțională, care îl poate suspenda, din nou, pe Igor Dodon.
Amintim că, Alexandru Tănase și-a dat demisia după ce în presă a apărut o înregistrare în care acesta discuta amical cu omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat în prezent în dosarul miliardului.